HTML

Glamlife

Friss topikok

  • agostonnorbi: Helló! Én is hallottam már rólad ezt azt, szintén Simi elbeszéléseiből! Hát igen, lehet, hogy idő... (2007.10.01. 21:41) negyedik
  • piet paulusma: The best thing in Wales are the boys from the Netherlands. (2007.09.27. 21:05) harmadik
  • Toni: Dikó a szörpökről nem mesélnél kicsit többet, meg arról hogy eddig miről maradtál le elalvás miatt... (2007.09.27. 10:44) első
  • nuno: itt volt má az ideje. eddig csak dikóztál meg toltad a szörpöket... (2007.09.24. 20:45) Na végre

Linkblog

2007.11.27. 21:16 agostonnorbi

kilencedik

Ismét eljött az ideje, hogy képernyőre vessek néhány magvas gondolatot az elmúlt időszak eseményeiről, bár ezt a bejegyzést igen lassan, röpke egy hónap alatt sikerült csak  befejeznem, szégyellem is magam miatta rendesen! A félév (igazából harmadév) utolsó néhány hete a kőkemény tanulás jegyében kellett volna teljen a Business School utolsó éves diákjainál, most volt ugyanis az ideje az őszre szánt két legfontosabb esszé leadásának. A DMOT és Corporate Strategy nevű tárgyak igencsak megizzasztottak mindenkit, kivéve persze a német diákokat, akik hetekkel a határidő lejárta előtt már leadták a dolgozataikat, és - a többi tantárgyból elért eredmények alapján - nyugodtan várták a kiváló pontszámokat, és a dicséreteket a munkájukért. A többi diák nem kapkodta el ennyire a dolgot, és kihasználva az utolsó pillanatokat is, mindent megtett a munkája tökéletesítése - befejezése - érdekében. Karácsonyra meg is kaptuk mind a két esszé eredménylistáját, természetesen az adatvédelem, és az itteni élet minden pillanatát erősen befolyásoló Health and Safety miatt csak a tanulói azonosítókat és az elért pontszámokat tartalmazza a lista, de azt ne gondolja senki, hogy az élelmes magyarok nem jöttek rá 3 perc alatt arra, hogy némi trükközéssel hogyan lehet összekapcsolni a számokat és a neveket! Sikerült is kb két fél napot az eredmények bogarászásával, és a mások eredményének örüléssel/sajnálattal esetleg kárörömmel tölteni. Maguk az eredmények amúgy olyan nagyon sok meglepetést nem hoztak (na jó, az enyéim sokkal jobbak lettek, mint amit előzetesen vártam), a németek erősen az élen végeztek, a többi kelet-közép európai diák (lengyel, lett, román, magyar) sem szégyenkezhet, a DMOT esszé legjobbja pedig egy olasz csoporttársam lett, akire kicsit irigykedem, mert a beadási határidő előtt egy-két órával (meg az utolsó éjszaka és hajnalban) mindketten vadul dolgoztunk az íráson, és ő azt hajtogatta végig, hogy milyen rosszul sikerült neki!
 Az eredménylista aljáért erős versenyt folytattak a francia és helyi tanulók, az eredmény kábé döntetlen. A gallok az angol nyelvismeret teljes hiányának az itteniek meg a borzasztó hiányos műveltségüknek, és furcsa gondolkodásuknak köszönhetik bravúros eredményeiket, legalábbis az én egyáltalán nem reprezentatív felmérésem ezt mutatja. Nem baj, lecke megtanulva: németekkel barátkozni, ötleteket ellesni, időben elkezdeni az esszéírást, és a határidő  előtti napon lehetőleg nem Londonban sétálgatni a Temze partján (kivéve, ha már rég le van adva az írás), hanem a billentyűket püfölni.

Szólj hozzá!

Címkék: esszé corporate franciák helyiek dmot strategy


A bejegyzés trackback címe:

https://glamorgan.blog.hu/api/trackback/id/tr2244788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása