HTML

Glamlife

Friss topikok

  • agostonnorbi: Helló! Én is hallottam már rólad ezt azt, szintén Simi elbeszéléseiből! Hát igen, lehet, hogy idő... (2007.10.01. 21:41) negyedik
  • piet paulusma: The best thing in Wales are the boys from the Netherlands. (2007.09.27. 21:05) harmadik
  • Toni: Dikó a szörpökről nem mesélnél kicsit többet, meg arról hogy eddig miről maradtál le elalvás miatt... (2007.09.27. 10:44) első
  • nuno: itt volt má az ideje. eddig csak dikóztál meg toltad a szörpöket... (2007.09.24. 20:45) Na végre

Linkblog

2007.10.28. 17:34 agostonnorbi

hatodik

Végre beszámolhatok valami pozitív munkatapasztalatról is! Egy másik - látszatra is sokkal profibb - ügynökségen keresztül dolgoztam egy-egy napot az elmúlt két héten egy raktárban. A furcsa az egészben az, hogy ugyanahhoz a ruházati lánchoz tartozik ez is, amelyiknek a telepén legelőször voltam, de mégis egy másik ügynökségtől szerzik az alkalmi munkavállalóikat. A raktár ahová mentünk hatalmas! Tippelni sem merek, de legalább 40.000 négyzetméter és kb. 20 méteres belmagasság. Mindez a mennyezetig felpolcozva, és telepakolva áruval! El sem tudom képzelni - na jó, vannak tippjeim - hogy milyen értékek mozoghatnak ott nap mint nap. Az ügynökségek által közvetített alkalmi dolgozók csinálják a legalja melót, pakolják a dobozokat, rakják a futószalagra, tologatják a műanyagládákat ilyesmi, a cég saját emberei meg targoncáznak, meg főnökösködnek. A raktár amúgy egyfajta elosztóközpont, asszem a walesi boltokat látják el innen áruval, itt válogatják szét a nagytételben beérkező ruhákat, és innen indítják útnak a teherautókat a különböző boltokba. Ezt az egyszerűnek tűnő feladatot műszakonként legalább 100 ember végzi, akik a föld minden tájáról jöttek. Walesben itt találkoztam először azzal, hogy a vendégmunkások nélkül megállna az élet. Ebben a raktárban a főnökökön kívül nem is nagyon volt helyi arc, csak azok a fiatal kölykök, akiknek még mindegy, hogy mit is dolgoznak, meg néhány fej, akin látszott, hogy tényleg semmihez nem ért, mert ostoba, mint a föld! A többi munkás az afrikai (pl. PHD hallgató valami egyetemen), kelet-európai, vagy ázsiai. Rengeteg lengyel dolgozik itt (is), lassan talán követelmény lesz a felvételnél a lengyel nyelv ismerete is az angol mellett, de vannak magyarok is! Amikor először voltam, nagyon meglepődtem, hogy magyar szót hallok, sőt egy felvidéki magyar - vagy magyarul nagyon jól tudó szlovák - sráccal kerültem egy csapatba, legalább így gyorsabban telt az idő, mert nem kellett a helyiek, vagy az afrikaiak érthetetlen angol akcentusával vesződni.  Belegondolva, teljesen igazuk van, hogy idejönnek dolgozni. Itt a minimálbér is nettó 1000 font felett van (most gyenge a font, szóval 1 font = kb 360 Ft), de aki sokat dolgozik, éjszakázik vagy hétvégén is bemegy, az még sokkal többet tud keresni. Ha odafigyelsz a költségekre, akkor ebből azért lehet félretenni bőven.
Mikor másodjára mentem, akkor reggelre hívtak, ami azt jelenti, hogy hatra kell menni dolgozni. Ez nem olyan nagy gond, ha van kocsid! Nekem nincs, ami azt jelenti, hogy mehettem vonattal (sajnos a busz, ami a raktár kapujában rakott volna le, az nem jár még olyan korán), de a vasútállomás természetesen az ipartelep legtávolabbi sarkán van, az összes raktártól/üzemtől messze. Arról nem is beszélve, hogy fél hat körül még igencsak sötét van, és a közvilágítás mindenhol tökéletes, kivéve persze ott, amerre nekem kellett mennem. Teljesen olyan, mint valami rossz amerikai B kategóriás horrorfilmben. Megáll a vonat a semmi közepén, leszállsz, ott egy lepukkant ház, meg egy régi kocsi, meg néhány pislákoló lámpa. Ja, és fúj a szél! Ekkor elindulsz egy sötét úton, ahol kétoldalt 3 méteres sövény, majd egyszercsak előbukkan egy ösvény a sövényen keresztül, amit követve eljutsz egy építés, vagy bontás alatt álló hidacskához, amin átmenve már be is jutsz a civilizációba, ahol égnek a lámpák, és autók mennek az úton! Ezután már gond nélkül lesétálod azt a 15 percet ami ahhoz kell, hogy odaérj a raktárhoz, ahol utána 8 órán keresztül pakolhatod a műanyagládákat egymásra. Nem egy könnyű munka, de legalább kondibérletre nem kell költenem, meg a nap végén (illetve a hülye helyi szokások miatt a következő hét péntekén) ott a megérdemelt 44 fontos fizetés a számládon!

Szólj hozzá!

Címkék: munka horror magyar lengyel raktár


A bejegyzés trackback címe:

https://glamorgan.blog.hu/api/trackback/id/tr8211033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása